donderdag 21 maart 2013

The one with some NYC elastic waistband

NYCtrimming (13 van 15)

Dit rokje is in no time ready. 'Pardon me' dat ik u met wat engels om de oren sla. Het is sterker dan mezelf.
NYCtrimming (6 van 15)

Een rokje dus. In 30 minuten. Je neemt gewoon een rechthoekige lap stof, rimpelt de bovenkant, sluit de zijnaad, neemt een (gesloten) stuk elastiek en naait vervolgens het rokje aan de elakstiek met een zigzagsteek. Heeft U hieraan voldoende om ook zoiets te produceren? Eerlijk zijn he.
Dana doet iets gelijkaardigs met elastiek, maar zonder rimpelen. Dat rekken onder de machine lukt mij echter niet, maar u misschien wel. Let me know als je de truc gevonden hebt.
NYCtrimming (5 van 15)

Die elastiek, die vind je niet op een, twee, drie. Witte en zwarte in overvloed, maar een schoon kleurke, een streepke of ander motiefke zijn schier onvindbaar.
Knikt U nu bevestigend? Dan moet U eens naar M&J Trimmings in New York gaan. It's elastic waistband heaven! Ik vond er, onder andere (ik kan die winkel toch niet buitengaan met één elastiekske he, let's be serious), deze fluogele elastiek. Net wat ik zocht. Perfect toch bij die vogeltjes.
One little birdy is ready to fly away zie ik. Waar is dat strijkijzer?
NYCtrimming (3 van 15)
NYCtrimming (1 van 15)

Ik ging op een rapke door Roos haar kleerkast naar iets matching en vond enkel haar te kleine lievelingstruitje. De zin om zomergerief in te slaan ontbreekt mij volkomen. I wonder why.
NYCtrimming (7 van 15)
NYCtrimming (14 van 15)

Ik geef U hieronder graag nog de afmetingen mee van de rechthoekige lap stof voor leeftijden tussen 2 en 12 jaar. Een lijstje dat nog dateert uit het Van Katoen tijdperk. Alstemblieft.
Tot 104 kan je een enkele stofbreedte gebruiken. Vanaf 116 moet zal je rokpand uit twee delen bestaan die je aan mekaar naait. 
MATEN

4 opmerkingen:

 1. Spijtig dat er geen reisje naar NY op de planning staat. Kocht je weeral een ponsje, of zijn de vogeltjes het resultaat van avonden monnikenwerk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nogal ongeduldig van aard ;). Een ponsje dus.

   Verwijderen
 2. Zo mooi! Ik hou echt van dat fluogeel in combinatie met de lichte sobere kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen