woensdag 13 februari 2013

Zwanenfeestje part 1

Het thema van het eerste 'echte' verjaardagsfeestje van Roos, dat was gelijk evident na het kiezen van de stof voor haar verjaardagskleedje. Zwanen dus. Ik maakte een Pinterestbord aan en pinde er samen met Roos op los: taarten, koekjes, kleurencombinaties, decoraties, zwanen allerhande,... En zo kreeg het feestje stilaan vorm.

Project 1 voor het feestje was een tafelkeed. Ik liet mij inspireren door mijn 'diy-fabric'- en  'stamps'-borden op Pinterest en schafte mij 3 meter witte DITTEstof en textielverf aan. Ik boorde de stof af met de overlock en muntgroene draad en ging aan het stempelen. De zwarte zwanen werden opgevrolijkt met een gouden kroontje en een roze halsketting.  Dat zwart en goud houdt goed stand in de was, dat roze daarentegen verbleekt enorm.
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (3 van 4)
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (4 van 4)

Na uren / dagen twijfelen over hoe ik die zwanen zou positioneren, willekeurig of in een vast geometrisch verband, hakte mijn neurotische kant de knoop door. Symmetry rules.
Verjaardagsfeestje Roos (3 van 14)

Ook de overschot van de stof bestempelde ik lustig verder en daar maakte ik knikkerzakjes mee voor de  kleine gasten, 2 jongensversies en 5 meisjesversies. Dit inspireerde mij.
Verjaardagsfeestje Roos (13 van 14)

Meer feestjestoestanden volgen later.

1 opmerking:

  1. Wauw zeg! Van een themafeest gesproken! En dat tafelkleed vraagt om alledaags gebruik, Zo schoon, en anders al dat werk voor niets.

    BeantwoordenVerwijderen