zaterdag 16 februari 2013

Zwanenfeestje part 2

Roos birthdaypartyoutfit1c

Ik ging dus 'all the way' voor Roos haar feestje. 
Na het tafelkleed en de uitdeelzakjes ging ik over tot de outfit van de jarige. Ik dacht zwaan, Roos dacht zwanenmeer. Ideaal, want wat doen 5jarige meisjes liever dan zich verkleden in een ballerina.
Zelf maken zag ik niet meer zitten en dus trok ik naar dé Zweedse kledingketen en vond er alles wat ik nodig had.  Het zachtroze balletpakje flockte ik nog met dezelfde zwaan als het tafelkleed.
Ook aan de kroon verspilde ik geen zelfmaakenergie. Een gouden exemplaar en wat mintkleurige pluimpjes uit de AVA en wat fluoroze washitape volstonden prima.
Verjaardagsfeestje Roos (6 van 14)

Roos nodigde 3 meisjes en twee jongens uit. En allemaal kwamen ze verkleed als ballerina (m/v). Prachtig was dat.

De aankleding van het feestje gebeurde volledig in de kleuren roze en mint. Oh how I love mint.
De veertjes vond ik in de AVA en hingen we met gouddraad en washitape rond de stoel van de jarige. In de plaats van de klassieke vlagjes, kozen we honeycomb bollen in verschillende tinten en formaten. Ik kocht ze bij deze vintage online feestwinkel die ik van harte kan aanbevelen.
Verjaardagsfeestje Roos (2 van 14)
Verjaardagsfeestje Roos (4 van 14)
Verjaardagsfeestje Roos (5 van 14)

Een zwanenfeestje vraagt om zwanen. Een maand lang stopte ik om de zoveel dagen in de kringwinkels van Gent en Ronse met een leuke buit als gevolg. 5 zwanen voor de luttele totaalprijs van 4,60€. Twee zwanen kleurde ik met spuitverf in mint en roze. Ze dienden als reservoir voor snoepjes, lichtstokjes en vuurstokjes.
Verjaardagsfeestje Roos (10 van 14)
Verjaardagsfeestje Roos (11 van 14)

In tegenstelling tot wat de foto's hierboven doen vermoeden was het feestje niet voor 'OS', maar voor 'ROOS'. De eerste twee letters waren echter niet tijdig droog.
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (13 van 14)

Roos wou taart in plaats van pannenkoeken of wafels. We  bakten samen wat cupcakes die ze feestelijk versierde. De taart maakten we naar dit voorbeeld. Het is gewoon 4/4 cakebeslag, gekleurd met roze en mintgroene voedingskleurstoffen. De lagen werden gestapeld met ertussen opgeklopte slagroom en stukjes ananas.
Verjaardagsfeestje Roos (9 van 14)
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (3 van 12)

Verjaardagsfeestje Roos zwaan (2 van 12)
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (6 van 12)
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (7 van 12)

Ik had het niet gedacht, en had daarom als alternatief de cupcakes voorzien, maar alle kindjes vonden de taart heerlijk.
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (8 van 12)

Voor en na de taart hadden we wat activiteiten gepland. Janne maakte voor haar zus een muzikale pak. Ik was blij dat ik hem zelf niet hoefde te maken, Janne vond het superleuk om te doen en Roos was in de wolken met de activiteit. Win x 3.
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (1 van 12)

Na de muzikale pak was er balletles door juf Stien en juf Janne (handig toch zo twee grote dochters), aten we taart en speelden de kindjes wat vrij. Daarna schudden we nog een knutselactiviteit uit de mouw. Uit schoendozen had ik stevige kartonnen cirkels geknipt waarop de kindjes een gezicht konden maken. Inspiratie alhier. Goed voor een drie kwartier rust aan tafel.
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (10 van 12)
Verjaardagsfeestje Roos zwaan (12 van 12)

Ik denk dat ik nu een carrièreswitch naar partyplanner ga overwegen, want dit was zo leuk om te doen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen